ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Διεύθυνση: Ανδρόγεω 2 Τ.Κ. 71202 Ηράκλειο
email info@sedh.gr Τηλ./Φαξ 2810399181

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με σχέδιο Νόμου που προωθεί για ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση, δημιουργείται Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
Το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. ως τομέας του Ο.Π.Α.Δ. εντάσσεται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  από 1-6-2011. Στο νέο οργανισμό προβλέπεται η ένταξη των κλάδων Υγείας του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ., του Ο.Γ.Α., του Ο.Α.Ε.Ε. ως προς τις παροχές σε είδος και ο Ο.Π.Α.Δ. στο σύνολό του.
Από την έναρξη λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ισχύει νέος ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας που θα καταρτιστεί από το Συντονιστικό Συμβούλιο Παροχών Υγείας (ΣΥ.Σ.Π.Υ.).


Με τις διατάξεις του σχεδίου Νόμου οι παροχές ασθενείας σε χρήμα που προβλέπονται σήμερα από τους Κανονισμούς Παροχών των εντασσόμενων στον Οργανισμό κλάδων Υγείας, εξακολουθούν να χορηγούνται. Όμως το είδος, η έκταση, το ύψος, η χρηματοδότηση και ο φορέας χορήγησης τους καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας.
Οι εισφορές των ασφαλισμένων για παροχές υγείας, του Ο.Π.Α.Δ., άρα και του Τομέα, εισπράττονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. του οποίου αποτελούν πόρο, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές για παροχές ασθένειας των άλλων εντασσόμενων κλάδων Υγείας εξακολουθούν να συνεισπράττονται και από τους οικείους ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Δεν γίνεται καμιά αναφορά στο ύψος των εισφορών του Τομέα ή στον τρόπο είσπραξης των εισφορών τους.
Η κινητή και ακίνητη περιουσία των εντασσόμενων φορέων και κλάδων υγείας, όπως και το ενεργητικό και παθητικό τους, περιέρχονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως καθολικό διάδοχο αυτών.
Τα λειτουργικά έξοδα του νέου Οργανισμού θα καλύπτονται από πιστώσεις του Ο.Π.Α.Δ. και του κλάδου ασθενείας του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ.
Το πάσης φύσεως διοικητικό, ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί στους εντασσόμενους φορείς, μεταφέρεται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την ημερομηνία ένταξης σε αυτόν.
Το Διοικητικό προσωπικό που υπηρετεί στους κλάδους υγείας του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ., του Ο.Γ.Α.  και του Ο.Α.Ε.Ε., κατανέμονται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας μεταξύ των φορέων αυτών και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ύστερα από συνεκτίμηση της αίτησης προτίμησης του υπαλλήλου. Για τον Ο.Π.Α.Δ. και το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. δεν προβλέπεται αντίστοιχη διαδικασία.
Οι Περιφερειακές υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συγκροτούνται και από τις Περιφερειακές υπηρεσίες των εντασσόμενων φορέων και κλάδων υγείας που ασκούν αρμοδιότητες  σχετικές με παροχές ασθένειας σε είδος. Σε κανένα άρθρο δεν αναφέρεται το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω τα συμπεράσματα από το σχέδιο Νόμου είναι τα πιο κάτω:
1.    Το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. απορροφάται πλήρως αιμοδοτώντας με περιουσία και προσωπικό το νέο οργανισμό.
2.    Ο κανονισμός παροχών του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. με υψηλότερο επίπεδο παροχών σε πολλά σημεία, παύει να ισχύει.
3.    Η κινητή και ακίνητη περιουσία του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., περιουσία των ασφαλισμένων του, παραχωρείται.
4.    Η οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια όπως και η ύπαρξη ενός διοικητικού ιστού που προάσπιζε την υλοποίηση του Κανονισμού Παροχών καθώς και την περιουσία του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. χάνεται.
5.    Για τις παροχές σε χρήμα δεν αναφέρεται ούτε το ύψος τους, ούτε το είδος τους, ούτε από ποιόν φορέα θα παρέχονται.
Σημειώνεται ότι εκτός του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μένουν το Ταμείο των Δ.Ε.Κ.Ο. και των Τραπεζών, το Ταμείο των Επιστημόνων ( Δικηγόροι, Γιατροί και Μηχανικοί), καθώς και το Ταμείο των Δημοσιογράφων. Την τελευταία στιγμή εξαιρέθηκε και ο Οίκος Ναύτου, αν και αρχικά είχε συμπεριληφθεί.

Συνάδελφοι,

Με το σχέδιο Νόμου που προωθεί για ψήφιση η Κυβέρνηση ολοκληρώνεται η ισοπέδωση και η υποβάθμιση των παροχών υγείας, οριστικοποιείται η διάλυση του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., προσπαθούν να μας καταργήσουν τα στοιχειώδη  δικαιώματα που είχαν παραμείνει δηλ. την ιατροφαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη.

Για την αντιμετώπιση της νέας επίθεσης στα δικαιώματά μας το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι την ΤΡΙΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, στις 12.00 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. ( Ηπείρου 38 – Αθήνα) και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.

Από το πρωί της ίδιας ημέρας θα υπάρξει σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στο Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. συμβολική κατάληψη των γραφείων του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.

Να μην τους αφήσουμε να μας καταργήσουν και τα τελευταία δικαιώματά μας.

Εορτολόγιο

Online χρήστες

Έχουμε 22 επισκέπτες σε σύνδεση

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1263917

Αν οι άνθρωποι αφήσουν την κυβέρνηση να αποφασίζει τι τροφή θα τρώνε και τι φάρμακα θα παίρνουν, τα σώματά τους θα είναι σύντομα σε τόσο θλιβερή κατάσταση όσο είναι οι ψυχές εκείνων που ζούν σε καθεστώς τυρρανίας."

Τόμας Τζέφερσον

Εκ των ιδρυτών πατέρων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής


Ηδη στην Αμερική έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση καλλιέργειας οργανικών τροφών.

Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.

Οποιος λοιπόν δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζεί αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».

Το όνομα του νόμου αυτού είναι «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων», σύμφωνα με τον οποίο χαρακτηρίζεται παράνομη η καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων.

Ο νόμος της Συγκλήτου «510» για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά όλων των τροφίμων.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον «Μεγάλο Αδερφό» να ρυθμίζει μέχρι και την καλλιέργεια ντοματών στην αυλή του σπιτιού μας.

Δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ανθρώπους που πωλούν αγγούρια στην λαϊκή. Θα ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών αν δεν συμμορφώνεται κάποιος με τους κανόνες των αρχών.

Ο εφησυχασμός είναι καταστροφικός! Διαδώστε την πληροφορία αυτή σε φίλους και γνωστούς σας.
Δείτε το video.

Cine Βηθλεέμ

Καιρός


Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2014 Elxis.org. All rights reserved.